keskiviikko 24. elokuuta 2011

Heiß!

Aamu alko sillä, että sanomalehdessä kerrottiin, että Braunschweigin alta on löydetty pommi toisen maailmansodan jäljiltä, mut se ei oo koskaan räjähtäny. Sunnuntaina keskusta tyhjätään, ja 19 000 ihmistä joutuu lähtemään kotoaan, jos se sattuu räjähtämään ylös kaivettaessa. Harmi että on sunnuntai, meiän koulukin on sillä alueella. Pitäisköhän käydä shoppailemassa ennen sunnuntaita, jos se räjähtääkin...? Toisaalta noita on löydetty kuulemma ennenkin, ja viime kerralla se ei ollu ees pommi, vaan lopulta ylös oli kaivettu metalliämpäri... Siitä puheenaihe jatkukin sopivasti toiseen maailmansotaan, normaalistikin selitän kouluaamuina aamupalalla, että kenen puolella Suomi soti ja mitä tuhoa Suomeen tuli.

Straßenbahn, keltanen ja sininen on Braunschweigin jalkapallojoukkueen värit :)


Mulla oli ekana bilsaa, en tajunnu melkein mitään, tehtiin jotain ryhmätöitä rasvahapoista. Ei kyllä tajunnu muutkaan meiän ryhmässä yhtä lukuunottamatta, joka selitti kaiken meille muille. Kaikki oli tosi kivoja, ja mulle puhutaan paljon tuolla koulussa. Kaikki tulee aina esittäytymään ja juttelemaan, mikä on hyvä juttu.

Seuraavaks meillä oli enkkua, ja opettaja on myös mun Tutor eli rot täällä. Se vaan varmisti miljoona kertaa multa, et osaanhan mä englantia. "Sä puhut tosi hyvää saksaa, mut osaatko sä englantia kanssa? Ootko varma, koska mä puhun tunneilla vaan englantia melkein." Sitten vakuuttelin ja sit vielä puolessa välissä tuntia se tulee tarkastamaan, et kaikki on hyvin ja oon ymmärtäny. Eikä Saksassa nyt niin hyvätasoista englannin opetusta oo... Sen lisäks sama opettaja kielsi mua ja Annikaa puhumasta suomea (puhuttiin silti). Muuten oli kyllä ihan kiva, niinkun kaikki muutkin opettajat täällä on ollu.

11. luokasta eteenpäin oppilaitakin aletaan teititellä, ja englannin tunnilla käytiin myös keskustelu, että saako opettaja sinutella meitä. Niin outoa. Opettaja poistu luokasta ja me tehtiin päätös keskenämme, että saa sinutella. Englannin tunnilla oli myös "paloharjotus" mut vaan meiän luokalle. Sen lisäks ikkunoita suljettaessa yks ikkuna vaan räsähti ja hajos sirpaleiks lattialle, samalla tunnilla hajos myös ovi. Koulu ei oo mikään kaikkein modernein...

koulu


Kuvasin teille koulua, kun menin vielä illalla sinne sulkapallotunnille. Ei ollu paljon väkee, ni pystyin kuvaamaan. Sulkapallo oli tosi hauskaa, paitsi että siellä oli tuskasen kuuma, ja koska tunti alko vasta 16.15, ei voitu välttyä hysteerisiltä naurukohtauksilta. Meitä oli 19, joista 5 poikia. Kaikki oli sielläkin tosi kivoja, niin mukavaa kun kaikki tulee vaan selittämään. En oo ennen ees tajunnu miten monella eri tavalla sulkapalloo voi pelata (mm. yhellä jalalla seisten/hyppien ja samalla yks pitkä ja 2 lyhyttä pompotellen, saksalaiset on hulluja...) Oli vaan outoo tulla koulun välillä kotiin, hostisä oli täällä tekemässä mulle ruokaa. 

 
Gaußschulen logo



Ostin tänään hissan kirjan, masentavaa


Täällä on ollu tosi kuuma taas tänään, katottiin aamulla et on kylmä ja laitettiin farkut jalkaan. Puolessa välissä päivää huomaa, että ulkona onkin +30 astetta ja on kuolemassa ton miljoona vuotta vanhan rakennuksen neljännessä kerroksessa kuumuuteen. Nyt ukkostaa toista yötä putkeen, ja koko taivas on jostain syystä oranssi ja salamia tulee 2 sekunnin välein.

Ilta kului läksyjä tehdessä ja vampyyripäiväkirjoja katellessa. Niihin kehittyy riippuvuus, ollaan hostsiskon kaa katottu nyt joka päivä vähintään 2 jaksoa! :D



P.s. Hostsiskon kaverit, joista oon tavannu vasta yhden, haluaa viedä mut perjantaina jonnekin diskoon. Wird cool sein!

2 kommenttia:

  1. Ihan salami-makkaraa sataa taivaalta? ^^ Aika jännä toi pommi, toivottavasti se ei räjähdä!

    VastaaPoista
  2. No kun mä kirjotin eka salamoita ja sitten en tienny, et miten toi pitäis kirjottaa... :D Oikosulku. Ja mä kanssa toivon että ei, muuten menee kaikki kaupat! (koululla ei niin väliä...) Mut tuskinpa, eiköhän ne osaa sen turvallisesti ylös kaivaa :)

    VastaaPoista