tiistai 30. elokuuta 2011

Sunrise Avenue

Lauantaina oltiin hostsiskon ratsastuskilpailussa Hildesheimissa. Se on vajaan tunnin matkan päässä, mutta me mentiin jonnekin syrjempään eikä osattu sinne ensin. Oli ihan kivaa kattelemassa, ku en oo ennen käyny missään ratsastuskilpailussa. Hostsisko oli toinen. :) Loppuajasta alkoi kuitenkin satamaan ja oli niin kylmä.



Kotona en tehnyt mitään erityistä, olin skypettämässä (ekaa kertaa tänä aikana, mut oon toisaalta saanut puhua suomee jo Annikan kanssa) kun hostveljen tyttöystävä tuli kysymään että "Ollaan lähdössä Sunrise Avenuen keikalle, haluutko tulla mukaan?" Olin että tietty, vaikkei bändi nyt suosikkibändi oo, niin tosi kivaa silti. Seuraavaks sanottiinki että "Lähdetään 2 minuutin päästä, ota äkkiä ruokaa vielä jos haluat." No, se lähtö sitten venyi vähän, kun hostveli oli hukannu ajokorttinsa. (Edelleen hukassa kaiketi :D) Lopulta päästiin sitten matkaan, ajettiin Harzburgin kaupunkiin, jonne oli noin puolen tunnin matka.



Konsertti oli NDR 2 radiokanavan ilmaiskonsertti, ja ihmisiä oli monta tuhatta varmastikin. Joku sanoi meille, että poliisit ei päästä enää ihmisiä sisään, kun siellä on jo niin paljon väkeä. Päästiin kuitenkin ihan hyvin sinne ja saatiin vielä aika hyvät paikatkin. Täytyy sanoa että sai olla ylpee suomalaisuudesta! Sunrise Avenue oli tosi hyvä livenä, ja Suomen liput liehu siellä ja ihmisillä oli Suomen lippuja myös poskiin maalattuina. Yhtään ei Samu puhunu suomee, harmi :( Sunrise Avenuen jälkeen esiintyi myös Simple Minds, bändi josta en ollut koskaan kuullutkaan. Se oli ihan hyvä, mutta kyllä Sunrise Avenue oli parempi.


Porukkaa oli paljon :)



Simple Minds, huonosta kuvalaadusta voi syyttää hostveljee...
Simple Minds sisälsi n. 60-vuotiaan miehen ja melkein yhtä vanhan naisen (taka-alalla)


Onpas huonolaatusia kuvia, mut ei voi mitään. Kotimatkalla käytiin myös naapuriosavaltiossa, Sachsen-Anhaltissa, kun hostveli ajoi navigaattorista huolimatta Autobahnan ulosmenoista (Onks toi oikea sana? Ausfahrt saksaksi) ohi. :))

Sunnuntaina käytiin Braunschweigin linnassa. Se on vanha, ja siellä on asunut Braunschweigin herttuoita ym, kun Braunschweig on ilmeisesti joskus ollut kunnon iso osavaltio. Siellä kuitenkin oli natsikoulu toisen maailmansodan aikana, ja se pommitettiin hajalle. Se kunnostettiin ja on nykyään meidän kauppakeskus. Ja on muuten isompi kuin yksikään Helsingin kauppakeskus! Shoppailusta teen kuitenkin myöhemmin erillisen postauksen. :)

Linnassa oli siis museo, osa siitä on kunnostettu alkuperäseen, tosi pieni osa kuitenkin, suurin osa on tota kauppapuolta. Siellä oli kaikkia hienoja kosketusnäyttöjuttuja mitä sai painella ja näplätä ja tutkia ja videoita, ja sellaset kuulokkeet joista sai kuunnella opastusta. Oli ihan mielenkiintonen paikka. Sen jälkeen mentiin Dorfmarktiin, jonnekin messuille, joilla myytiin mm. käsitöitä ja ruokaa. Syötiin kokonaisia suolakurkkuja! Ei ollut kovin hyvää, söin vaan puolet omastani, mut hostveli sitten meidänkin puolesta.





Näissä kuvissa näkyy vaan pieni osa tota linnaa/kauppakeskusta, se jatkuu tuolla takan nykyaikasena vielä pitkälle
Siellä se on! Schloss Arkaden, sisäänkäynti :) Voisin muuttaa tonne kauppojen sekaan!




Oon nyt kirjottanut tätä samaa postausta kaksi iltaa, ja alkaa jo hieman tympimään. Välissä piti siivota (koska siivooja kävi tänään) ja keskustella Opan (papan) kanssa, pelata papupeliä, katsella Vampire Diariesia auf Deutsch sekä ratkoa bilsan monistetta, jota kumpikaan mun hostsisaruksista ei osaa, vaikka kumpikin on käynyt jo 11. luokan. Hostmaman paluuta odotellessa, se lupas auttaa mua :)

Paljon terkkuja Suomeen!

P.s. Mulle selvis tänään vihdoin lisää meidän koulun toisesta vaihtarista! Ecuadorilainen poika, Esteban, joka ei kuulemma osaa sanaakaan saksaa, joten se kulkee sen hostveljen kanssa abien tunneilla. Haluan tutustua siihen! :) Olin ihan innoissani, kun mun hostsisko osas viimeinkin kertoa jotain siitä toisesta vaihtarista. Sen lisäks tapasin tänään myös puoliks tanskalaisen meiän koulussa. Voin keskustella ruotsiks sen kanssa (tai sitten en...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti