perjantai 14. lokakuuta 2011

Berlin

Ihan ensimmäisenä, kuunnelkaa tää ja opetelkaa Saksan suurimmat kaupungit ulkoa sieltä laulun lopusta, me ollaan opeteltu jo veljen ja siskon kaa! Sopii myös Berliini-postaukseen.



Meidän Berliinin matka alkoi klo 8.00 maanantaiaamuna Löwenwallilta. Bussiin istumaan ja Saksan eniten käytetylle Autobahnalle, kahden tunnin jälkeen pysähdyttiin huoltoasemalla ja siitä jatkettiin vielä tunti. Kaikki mun vuosikurssilta sekä abit kirjotti Leistungskurskokeen sinä päivänä, joten kaikki muut mukana olleet oli kympiltä tai ranskalaisia. En tuntenut siis ketään muuta kuin meidän ranskalaisen. Pian kuitenkin tutustuin niihin kymppiluokalla oleviin saksalaisiin, onneksi. :)



Bussi jätettiin Brandenburger Torille, ja käveltiin yhdessä kuuluisimpien paikkojen luona. Selostus ranskaksi, välillä jotain myös saksaksi, mutta ranskan takia en saanut siitä niin paljoa irti. Kuvien muodossa laitan kuitenkin tän taas. Berliini ei mun mielestä ollut mitenkään erityisen kaunis kaupunki, ja olin vähän pettynyt. En tiiä odotinko liikaa (mulle käy usein niin että odotan liikaa ja sitten petyn) vai johtuko siitä, että oli normaali maanantaipäivä ja satoi. (Kyllä, täälläkin on nyt syksy tullut, lämpötilat siinä +14 paikkeilla ja satanut on jonkin verran) Siellä oli meinaan aivan autiota! Olisin ajatellut, että kaupungissa, jossa asuu neljä miljoonaa ihmistä on hieman enemmän menoa. Samoin joka paikassa KaDeWe:ta myöten oli rakennustyöt käynnissä.



Iittala kuuluu Upper Eastsideen! 
Mun ja saksalaisten matka jatkui jo hieman ranskalaisia aiemmin kohti Dunkin Donutsia ja kauppoja. Oltiin myös riittävän berliiniläisen näköisiä, että meille jaettiin kuntosalimainoksia. (=Mulla ei sattunut just sillä hetkellä olemaan kameraa kädessä...) Ehdittiin shoppailla noin kaksi tuntia, tosin harmitti jälkeenpäin että Itä-Berliinissä, koska Länsi-Berliinissä ois ollut paljon paremmat kaupat! Sen jälkeen lähdettiin bussilla kohti Länsi-Berliiniä.

Gedächtniskirche
KaDeWe eli Kaufhaus des Westens, olin niiiin innoissani kun pääsin tonne! 

Jos olisin rikas ja meillä ois ollut enemmän aikaa kuin 45 minuuttia niin KaDeWe ois ollut paljon hauskempi!

Noniin, kuvaoksennuksesta selvitty. (Ja mä selvisin latauksesta jee!) Länsi-Berliinin puolella ei paljon muualla käyty kuin Gedächtniskirchessä ja sen vieressä olevassa Memorial Hallissa (jos muistin nimen oikein) ja KaDeWessa. Ai niin ja mäkkärissä hakemassa ruokaa kotimatkalle. Se mäkkäri oli kolmikerroksinen ja siellä oli leffateatteri, harmi ettei ollu enempää aikaa! Kotimatkasta ja Autobahn jumituksesta kerroinkin jo.
Tätä kirjottaessa ranskalaiset on jo lähtenyt. Viikossa ehti tottua poskisuukkoihin ja niiden seuraan, ja oli kurjaa hyvästellä kaikki eilen, varsinkin kun kaikki muut näkee vielä uudestaan paitsi minä. Coralie tosin sanoi, että mäkin voin aina tulla niille silloin kun muut saksalaiset mun hostsisko mukaan lukien lähtee Ranskaan. Samoin jos meen Ranskaan lomalle, niin mun pitää kuulemma tulla niiden luo. :) 
Nyt on kahden viikon syysloma edessä, tulevia tapahtumia mm. järjestöihmisen tapaaminen Suomi-Saksa yhdistyksestä (en pääse samaan tapaamiseen muiden kanssa, niin tällä hetkellä ei kovin innosta) ja keskiviikkona lähdetään perheen kanssa lomalle Moselille ja napataan mummo ja veli mukaan. Niin kivaa nähdä taas hostveli, vaikka aina nauretaan sen kustannuksella siskon kaa, niin on täällä kotona silti paljon tyhjempää ilman sitä. Tänään on vielä edessä meidän koulun (ja parin muun) omat Abipartyt Schwanenseessa. 

Blogin lukukerroissa on muuten menny 2000 rikki, danke schön taas teille lukijoille. Harva teistä kuitenkaan on kommentoinu, joten klikatkaa itsenne kommentoimaan siitä postauksen alta. Nyt lomalle!


2 kommenttia:

  1. Hej Annukka (:
    Was machst du denn in Deutschland, ich versteh Finnisch leider nicht. Wie lange bleibst du denn in Deutschland? Du scheinst sehr viel zu erleben!
    Schöner Blog, Luisa

    VastaaPoista
  2. Hej Luisa!
    Ich bin auch als Austauschshülerin, aber leider nur diesen Herbst also bis Ende November. Ja ich hab sehr viel erlebt, aber du bestimmt auch in Schweden! Ich hoffe dir auch noch viel Spass da! :)

    VastaaPoista