maanantai 31. lokakuuta 2011

Hannover

Ensimmäisen lomaviikon tiistaina olin siskon kanssa Hannoverissa tapaamassa järjestöihmistä, harmitti kun en päässyt muiden suomalaisten mukaan, mutta kyllä oli kiva käydä silti Hannoverissa. Vaikka Hannover onkin ihan vieressä, en oo silti jostain syystä päässyt siellä käymään muuta kuin junaa vaihtaessa. Just kuulin vaan, että Hannoveriin on nyt avattu Primark! Wikipedian mukaan niitä on Saksassa 4, joten ei ihan joka nurkalla siis, tätä ennen ihmiset on matkustanu Braunschweigista Bremeniin ihan vaan Primarkia varten... Mutta joo, eksyin taas aiheesta, nyt siis Hannoveriin.

Tehtiin Elken kanssa pieni kaupunkikierros:
Sää on näissä kuvissa harmaa ja tylsä, voin kertoo et ootan niin innolla kun pääsen postaamaan kesäsiä kuvia!

Jostain syystä joku oli jättänyt kameraan päivämäärän ja ajan näkyviin?
 En muista enää millään näiden kaikkien rakennusten nimiä, on jo liikaa aikaa ollu välissä, ja oon kiertäny liikaa kaupunkeja...
Leineschloss, jossa pidetään Niedersachsenin Landtag eli päätetään osavaltion asioista
Torni, jossa joku oli joskus tehnyt itsemurhan (hyvin täsmällinen kuvaus, mutta tää oli ilmeisesti joku nähtävyys)
Hannoverin Neues Rathaus eli uusi raatihuone
Mentiin ensin normaalilla hissillä vähän matkaa,  ennen kuin mentiin ihan ylös lasihissillä, johon mahtu viisi ihmistä. Toi hissi ei mennyt suoraan, vaan mutkitteli. Se oli joka puolelta lasia, ja oli aika hurjaa. Jopa mua vähän pelotti, vaikka en yleensä pelkää missään korkeassa/ahtaassa paikassa/pahimmissa huvipuistolaitteissa. (Asiaa ei auttanu se, että pääsylipussa luki "Raatihuoneella vieraileminen omalla vastuulla")

Ja sit oltiin ylhäällä! Rakastan korkeita paikkoja.

Hannover on Saksan 11. suurin kaupunki (Sivuhuomautuksena Braunschweig on 28., luin just äsken!) ja asukkaita on noin 520 000 ja alueella yli miljoona. On siis verrattavissa Helsinkiin. Hannover on myös Niedersachsenin osavaltion pääkaupunki.

Herrenhäuser Garten


Tänään oli eka koulupäivä loman jälkeen, kaikki oli superhyvällä tuulella ja kiljui ja halaili toisiaan koulunpihalla. Huomasin, että oon oikeestaan kaivannu tätä arkea. Neljäksi tunniksi kouluun, ihan sopiva määrä, siinä ehtii vaihtaa kuulumiset ja kuulla juorut, mutta ei vie koko päivää aikaa. Sen jälkeen kaupungille (huomasin että oon kaivannut myös Schlossia ja Braunschweigin kauppoja) ja kotiin, jossa odotti sisarukset ja Franzi x 2 sekä ruokaa. Nyt vois vielä lähtee lenkille, +18 astetta varjossa on ihan kiva lämpötila kun huomenna alkaa marraskuu. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti