keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Fußball

Täällä taas, vähillä yöunilla ja flunssassa, mutta ei hidasta tahtia!

Ensiksi on pakko kertoa vielä, että perjantaina Starbucksissa jaettiin ilmaista kahvia. Ei muuta kuin hyppärillä sinne jonottamaan, kiireesti espanjan tunnille ja uudestaan koko espanjan ryhmän kanssa Starbucksiin. Kun kerran ilmaista kahvia saa, niin kyllähän sinne pitää mennä, oli tunti tai ei. Meidän opettaja on kyllä tosi kiva. Lopputunti olikin sitten hupaisa ihmisten juostessa vessaan ja hihittäen kofeiinin takia. (parhaat joi 5 kuppia ilmaista kahvia) Illalla nähtiin kavereiden kanssa, ja aika meni paljolti Annikan ja Robertin kanssa Suomesta jutellessa. Me kaikki rakastetaan ja kaivataan samoja asioita, kuten karkkeja, lunta ja suomalaisia leffoja. Kaikki ollaan kuitenkin myös sitä mieltä, että Braunschweigissa voi shoppailla vähintään yhtä hyvin kuin Helsingissä ja Suomi on liian pieni maa asua. Oli niin hauskaa jutella jo ihan normaalisti saksaksi suomenkielisten sanojen ja ilmausten kera.

Siihen liittyen, Napapiirin sankarit eli Helden des Polarkreises tulee täällä leffaan 3. marraskuuta. Oon niin menossa kattomaan ja raahaan puoli Braunschweigia mukanani. Mun hostveljellä on jo nyt Suomesta samanlainen käsitys kuin mitä elokuva antaa. Rakastan tän trailerin kombinaatiota saksankielisen dubbauksen ja suomenkielisen musiikin kera! Katsoin tän tänään valehtelematta 27 kertaa. Jos leffassa iskee tylsyys, voi aina lukea suomea huulilta.

Lauantaina oli +28 astetta varjossa. Illalla yritettiin käyttää teleskooppia veljen kanssa, mutta meillä oli erinäisiä ongelmia. Käveltiin mm. asuinaluetta ympäri ja etsittiin kuuta taivaalta, jota ei jostain syystä koskaan löydetty, vaikka sen olisi kuulunut näkyä? On ollut niin pilvetön taivas, että näkyy koko ajan vähintään kolme lentokonetta samanaikaisesti, vaikkei edes olla niin lähellä mitään suurta lentokenttää.

 Huomatkaa kuvassa on päiväys, pitää siis paikkansa! :)


Sunnuntaina oltiin taas Wolfsburgissa, tällä kertaa siskon ratsastuskisoja katsomassa. Yksi hevonen vauhkoontui ja säntäsi päin reunaa, jonka takana me istuttiin. Kun monta sataa kiloa painava hevonen on sentin päässä nenästä niin oli sydänkohtaus aika lähellä. Sain traumoja ja loppuajan piileskelin veljen selän takana aina kun hevonen oli 10 metriä lähempänä. Illalla Hannahille ja sieltä Turmpartyihin. Samalla maksulla pääsi kaikkiin diskoihin neljässä kerroksessa, mutta ylimmässä kerroksessa Schwanenseessa oli paras meno ja siellä olikin hullun täyttä. Edes Jokerissa viime viikolla ei ollut noin täyttä, tanssipinta-ala ihmistä kohden oli olemattoman pieni.

Maanantaina, Saksan yhtenäisyyspäivänä, (näin sanoo Wikipedia kun piti kattoo mikä toi sana suomeks on) oltiin ensin syömässä aamupalaa ravintolassa, täällä kun on ihan normaalia mennä ulos syömään aamupalaa. Meillä oli pappa mukana, ja jälkeenpäin käytiin vielä kävelemässä, maaseudulla kun oltiin. Sen jälkeen luettiin kokeisiin, meillä kummallakin oli kolmetuntinen koe tiistaina. (Kirjotin kolme A4:sta hissan kokeessa, musta tuntui että jopa osasin!)



Illalla sitten suunta kohti stadionia, Franzi tuli meidän mukaan, koska isä oli flunssassa. (niin kyllä me muutkin) Braunschweigin jalkapallostadion on pieni, mutta sinne mahtuu silti 25 000 ihmistä. Ihan riittävät ihmismassat oli liikkeellä. Peliä katsomassa oli 23 050 ihmistä. Eintracht Braunschweig pelasi Fortuna Düsseldorfia vastaan, ja meidän istumapaikat oli ihan Düsseldorfin fanien sikakatsomon vieressä. Oli siis hauska kuunnella, kuinka kotikaupunkia ja asukkaita mollattiin ihan täysillä. Kysyin veljeltä, että "Mitä ihmettä, tuolla logossa on että -95, onks toi joukkue niin uusi?" "Toi tarkottaa, että se on perustettu 1895." Hups...



Düsseldorfin fanit päätti myös sytyttää stadionin palamaan, oli hauskaa katteltavaa vierestä. Kaikki oli ihan happamia, mutta henkilökohtasesti musta oli siistiä nähdä se. Ne oli salakuljettaneet soihtuja mukanaan ja pisti pelin alussa sekä Düsseldorfin ainoan maalin kohdalla sen sikakatsomon palamaan. Ystävällinen ääni kuulutti että "Voisitteko olla hyviä ja lopettaa polttamisen, se on nimittäin kiellettyä. Kiitos!" Tosin ei turvatarkastukset sisään olleet kovin hyvät, jokainen tunnusteltiin läpi ja laukut tutkittiin, mutta aika epätarkasti. Peli päättyi 1-1, eli aika tylsään tulokseen. Braunschweig on pudonnut viidennelle sijalle ja Düsseldorf on kolmannella. Mun jalkapalloa pelaava kaveri oli silti sitä mieltä, että ne kummatkin on parempia kuin Suomen maajoukkue.

Düsseldorfin jalkapallojoukkue saa tosta kuitenkin kovat sakot, koska yksittäisiä faneja on niin vaikea sakottaa.


Oon laiska enkä jaksa ladata enempää kuvia tuolta pelistä. Jatkan tästä takaisin espanjan ihmeelliseen maailmaan, inhoan epäsäännöllisiä verbejä. Huomen aamulla espanjan koe, tein Suomen etälukiosta nettitehtäviä ja totesin että osa näistä asioista käydään kurssilla 7. Mukavaa!

Huomenna saapuu myös ranskalainen, enkä varmaan seuraavaan viikkoon ehdi kirjoittaa yhtään mitään. Onneks on pari postausta varastossa, niin saatan postata jotain sieltä tänne. :) Pitäkää kivaa, minäkin pidän!

2 kommenttia:

  1. hahahhaa toi traileri:D kerro sit jos käyt kattoo sen! ton jälkeen kukaan ei enää usko, ettei suomessa oikeesti oo tollasta=D

    VastaaPoista
  2. Juu kerron :) Se mua tässä vähän pelottaakin, että sitten kaikille jää tollanen kuva Suomesta :D

    VastaaPoista