torstai 3. marraskuuta 2011

An der Mosel, Teil 1

Syysloman ekalla viikolla matkustettiin perheen kanssa Mosel-joen rannalle. Meiän matkareitti kulki ensin mummon kautta ja sen jälkeen Kölnin kautta, kun napattiin Jan mukaan yliopistosta. Parasta lomassa olikin maisemien lisäksi hauskanpito veljen ja siskon kanssa.

 Askartelin teille hienon kuvan. Toi sininen lenkki oli se, mikä matkustettiin perheen kanssa, ja toi punanen on se reissu, kun kävin vanhassa hostperheessä ja Adinalla. (Siitä lisää myöhemmin) Sydän on Braunschweig!

 Koko keskiviikkopäivä meni oikeastaan autossa istuessa, Kölnissä pidettiin kahvitauko ja käytiin veljen opiskelija-asuntolassa. (ei ollut mitenkään houkutteleva, mutta menetteli) Illalla saavuttiin pitkän istumisen jälkeen lopulta Zelleen. Majoittauduttiin hotelliin ja lähdettiin syömään ja katselemaan Zellea.

Torstaina lähdettiin autolla ajelemaan lähiseutuja. Beilsteinissa poikettiin kirkkoon. Meillä oli 91-vuotias mummo mukana, joka tietysti asetti tiettyjä rajoitteita. Usein me muut kuitenkin kierrettiin nopeasti jotain, kun mummo oli kirkkoa katselemassa tai autossa odottamassa.
 Tällasta siellä oli joka puolella. Viinirypäleitä silmän kantamattomiin. Ja kattokaa tota taivasta! Ei tällasta oo lokakuun loppupuolella!
Me oltiin jo Saksan katolisella puolella, huomas kirkoista, samoin kun käytiin joillain sukulaisilla kylässä tulomatkalla niin seinällä riippui pyhimysten kuvia.


Siellä oli vaikka kuinka monta tollasta kahvilaa noissa kapeissa väleissä.

Oon rakastunut näihin kuviin. Haluan takasin!

Burg Eltz, jossa käytiin äitin ja sisarusten kaa kierroksella. Yllätys, että oli rakennustöitä, joka ikisessä paikassa on! Näyttää paremmalta näissä kuvissa

Meiän hotellihuoneen parvekkeelta :)

Sama näkymä aamulla, sumua oli joka aamu paljon
Suomen lippu!!! Oon nähny miljoona Ruotsin lippua, mutta kerrankin Suomi!
Joutsenia ja sorsia vaikka kuinka paljon! Parhaimmillaan laskettiin 16 joutsenta.

En saa kaikkia kuvia millään tähän postaukseen, ens kerralla tulee kesäiset kuvat vielä, kukaan ei muuten jaksa selata tätä loppuun asti.

Perjantaina oltiin syömässä perheen ja hosttädin ja sen miehen kanssa mummon synttäreiden kunniaksi. Ne tietysti kyseli kaikkea mahdollista Suomesta, kerroin mm. että Suomi voitti jääkiekon mm-mestaruuden Ruotsia vastaan, ja että tärkeintä yleensäkin on olla Ruotsia parempi. Meidän vieressä istui 20 meluisaa hollantilaista. No, ne lähti jossain vaiheessa, tarjoilija tuli ja mietti ensin että oliko ne suomalaisia tai tanskalaisia, mutta lopulta se tarkisti varauksesta ja todettiin että meidän meluisat hollantilaiset oli ruotsalaisia. Hyvä minä! Saatiin kyllä siitä kunnon naurut. Seuraavana aamuna aamupalalla hotellissa todetaan, että ne samat ruotsalaiset asuu meidän hotellissa...

Toivottavasti ei ollut pahoja kirjoitusvirheitä, mun uusia suomen sanoja on jo "murhari", Saksassakin "vaihdetaan kelloja" ja "luultavammin". Puhumattakaan suomen ja saksan sekoitussanoista. Huomenna on taas perjantai, suuntana ehkä Joker, viikonlopustakin on tulossa super, mutta toisaalta on niin ristiriitaiset tunteet, koska viikot menee ihan siivillä. Kolme viikkoa ja pari päivää ja Suomi kutsuu taas!

2 kommenttia:

  1. Hallo Annukka,
    ich versteh zwar überhaupt kein Finnisch, habe das zauberhafte Annuschland aber doch gefunden. :)
    Wie man zweifelsohne lesen, und ich vor allem sehen kann, scheint dir der Aufenthalt in Braunschweig sehr zu gefallen. Allein die Bilder verdeutlichen einem, dass du offenbar viele neu und gute Erfahrungen hier machst, glücklich bist und hoffentlich auch noch weiter ganz viele neue und ebenso tolle Orte kennen lernst.
    Ich wünsche dir für die restliche Zeit hier auf jeden Fall noch viel Spaß in Braunschweig, vor allem natürlich in deiner Gastfamilie.
    Liebe Grüße, Jonas

    PS: Wirklich tolle Bilder! - Freu mich für dich.
    PPS: Ich hab nach geguckt, muss wohl nicht erklären was das heißt, obwohl ich finde, dass jälkikirjoitus natürlich viel cooler als pstskriptum klingt! :)

    VastaaPoista
  2. Hallo Jonas! :)

    Ich hab mich sehr über deinen Kommentar gefreut! Meine Zeit ist hier wirklich wunderschön gewesen und ich habe ganz viel in diesem Vierteljahr gesehen.

    Viele meine Deutsche Freunde sagen, dass die immer nur Bilder gucken, weil die nicht verstehen können. Das ist natürlich schade, aber ich habe das eigentlich angefangen, um mein Austausch in Deutschland meinen Freunden in Finnland zu zeigen. Ich würde gern auch auf Deutsch schreiben, aber es würde leider so viel Zeit nehmen. Aber die Bilder können alle immer verstehen, später kommt auch manche Bilder aus Gera! :)

    Mach´s gut und studier fleissig, wir werden bestimmt noch mal sehen! Grüsse an alle :)

    VastaaPoista