maanantai 14. marraskuuta 2011

Braunschweig

Tajusin, että en oo postannu vielä paljoa kuvia Braunschweigista, joten tässä postauksessa on kuvat täältä. :)

Löwenwall, tää on ihan meidän koulun vieressä, syksyllä siellä pidettiin ainakin pienempien oppilaiden liikuntatunteja. Löwenwall on myös meidän koulun pelastautumispaikka, mutta myös nuorten juhlimispaikka ja verrattavissa Hämeenlinnan kikeen. Braunschweig tunnetaan nimellä Löwenstadt (leijonakaupunki) ja kuten joka puolella muutenkin, on tuollakin leijonapatsaita tossa muistomerkin vieressä. Muistomerkissä on Friedrich Wilhelmin nimi, tarkemmin en osaa kertoa mikä se on.

Schlossista on ollut jo kyllä kuva aikasemminkin, mutta tää on mun ehdoton lempipaikka Braunschweigissa. Joka kerta, kun ajan siitä ohi ratikalla mietin, että miten mä pärjään ilman Schlossia? Kaikkien kauppojen lisäksi se on vielä huikeen näkönen keskellä kaupunkia.

Rizzi-Haus on jokaisessa Braunschweigin esitteessä ja postikortissa. Toi talo sijaitsee ihan Schlossin vieressä matkalla meidän kouluun. Lisää talosta voitte lukea täältä.


Magniviertel eli meidän vanha kaupunki, nämäkin kuvat on kyllä saattaneet olla jo aiemmin blogissa. Tämäkin alue sijaitsee ihan meidän koulun vieressä. Tulee niin ikävä näitä maisemia, kun on joka päivä kulkenut tuolla. Oon myös kerran ollut pienissä Hauspartyissa tuolla, pääsin sisälle tollaseen ristikkotaloon! Sisältä päin se oli ihan normaalin talon näköinen.


 Noi mukulakivikadut ja laatoitetut kadut on kivan näköisiä, mutta korkokengillä on vaikea kävellä niillä!
Kuvissa näkyy kirkkoja ja tori:)

Haluaako joku kertoa, mitä noi tarkottaa kaduilla? Täällä on myös juutalaisten nimiä muistomerkkeinä katuihin laitettuina, mutta noista en tiedä mitä ne tarkoittaa.

 Tääkin kuva on nähty, mutta tää on Braunschweigin ylpeydenaihe, vaikkakaan saksalaiset ei niin paljoa suosi New Yorkeria.
 Mä rakastan näitä taloja.

Satuin viime viikolla vahingossa näkemään tollasen pienen rakennuksen ensimmäistä kertaa, melkein keskustassa vielä. Mutta toisaalta löysin yhden kokonaisen kauppakeskuksen vasta syyslomalla.

Mun piti oikeestaan kuvata teille Schloss joulukoristeissa, otin jopa erikseen kameran mukaan, mutta arvatkaa kuka ei ollut ladannut akkua? No, ensi kerralla sitten. Schloss on nyt niin ihana, kun siellä on köynnöksiä ja paaaljon jouluvaloja ja varmaan sata koristeltua joulukuusta viety sisälle, samoin kun ulkona odottaa jo jättikuusi jouluvaloja vielä. Muutenkin kaikki kaupat on joulutavaroita täynnä. Starbucks näyttää niin herkulliselta nyt! 

Tänään oli taas yksi tällainen maanantai, kun koulua oli klo 7.45-9.25, en valita edelleenkään. Maanantain ainoat tunnit on englantia, ja siellä menee aika kuitenkin nopeasti. Englannin opettaja on myös meidän rot, ja meillä oli kurssitapaaminen perjantai-iltana. Oltiin kaikki jossain ravintolassa/baarissa yhdessä opettajan kanssa ja juteltiin siellä pari tuntia. Oli ihan kivaa, tosin parin tunnin jälkeen ihmiset alkoi vilkuilemaan kelloa siihen malliin, että "Joko me kohta voidaan lähteä täältä diskoon?" 

Ilta jatkuikin Schwanenseessa, taas yhdet Abipartyt, ei mitään erikoista. Perjantaina olin myös Annikalla yötä ja oli kivaa. Viikonloppuna vietettiin aikaa perheen kanssa ja lauantaina oltiin Jokerissa. Joker on perinne, jo meidän kaikkien vanhemmat on olleet siellä juhlimassa ja tanssimassa (ja syömässä ranskalaisia kuten ne aina muistaa mainita), ja viime aikoina Jokerin suosio on taas noussut. Kun tulin tänne, kaikki selitti että Joker on "ihan okei", syyslomasta lähtien Joker on ollut taas kaikkien suosiossa. Lauantaina siellä oli jopa vessoja, jotka ei olleet tukossa, joissa oli paperia ja joiden oven sai lukkoon. Mietittiin, että ihmeiden aika ei ole ohi.

kuva: www.jolly-joker.de
Oliko edes coolit DJt? Piaa ei tosin naurattanu, kun sillä oli samanlainen raitapaita päällä :)

Koulun jälkeen oltiin kaupungilla kavereiden kanssa, kun monella oli hyppäri samaan aikaan. Ehdittiin kiertää Schloss ja vaihtamaan (viikonlopun) parhaat jutut. Nyt voisin jatkaa mun höntsämaanantaita kattelemalla vielä pari leffaa (yhden ehdin jo katsoa) ja syömällä Nimm 2ta :) Tosin lupauduin vapaaehtoisesti tekemään saksan läksyt, kun opettaja kysyi multa että haluanko mäkin kirjoittaa Rollenbiografien (roolielämänkerta?) Kabale und Liebesta. Miksi ihmeessä sanoin joo?  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti