torstai 22. syyskuuta 2011

Hildesheim

Maanantaina olin ensin neljä tuntia koulussa, jossa ei tapahtunut muuta ihmeellistä kuin että englannin opettaja ylisti mun kotiesseetä ja vaati mua lähettämään sen sille sähköpostitse. Aikaa en kyllä ollut paljon siihen esseeseen käyttänyt, eikä se mun mielestä mitenkään erityinen ollut, mutta mikäs siinä. Onnistumisen tunne on täällä niin huikea, varsinkin koulussa. Koulun jälkeen suuntasin ensin ratikalla rautatieasemalle, ja sieltä junalla Hildesheimiin Katria tapaamaan. Juna oli tosiaan ICE-juna täynnä bisnesmiehiä välillä Berliini - Frankfurt - München (?) ja matka Hildesheimiin kesti 25 minuuttia. Hitaampikin yhteys olisi mulle kelvannut, mutta jostain syystä niitä ei tuntunut löytyvän. Junassa tuskailua, että miksei mun lipussa ollut paikkaa, mutta onneksi on olemassa konduktöörit. Muutenkin on niin helpottavaa, kun pystyy puhumaan kanssamatkustajien ja myyjien ym. kanssa joka paikassa jo ihan normaalisti.

 Kuvat Hildesheimista


Hildesheim, tunnettu myös nimellä Coolheim ja Gossipheim, on noin 100 000 asukkaan kaupunki. Oli huolestuttavaa, kun jo se tuntui niin pieneltä, vaikka keskusta oli Hämeenlinnan keskustaa monta kertaa isompi. Oli ihanaa nähdä Katria pitkästä aikaa, suunnattiin ensin Katrin hostperheeseen, juotiin kahvia ja vaan juteltiin kaikesta mahdollisesta ja saksalaisten oudoista tavoista. Katrin vanhempi hostveli oli taidokkaasti kadonnut, mutta nuorempi oli varsin viihdyttävä. Illemmalla suunnattiin kaupunkiin, kiinalaista ruokaa ja jäätelöä! Rakastan ruokaa. Totta kai reissuun kuului myös shoppailua, tai ainakin kierros Hildesheimin kaupoissa. Hildesheimissa oli Sting, jota meillä ei Braunschweigissa ole. Löysin hameen, josta en aiemmin Frankfurtin Stingissa löytänyt kokoa, joten onnistunut reissu. :) Hildesheimin rautatieasemalla autettiin mummoa käyttämään lippuautomaattia. Oli muuten harvinaisen outo laite, koska pankkikortin käyttöön ei vaadittu yhtään mitään pin-koodia tai mitään. Ollaanko täällä oikeasti näin paljon kehityksestä jäljessä?

Roskapäivä Hildesheimissa ilmeisesti, teille välittyy hyvä kuva kaupungista tän kautta
  Bs:n rautatieasemalta, tosin vain ratikkapysäkit, koska tän kuvan jälkeen kamerasta loppui akku

Tiistaina kuului keskusradiosta että "Olkaa hyvä ja lähtekää koulusta, emme tiedä onko koulurakennus enää turvallinen." Keräännyttiin sitten kaikki Löwenwallille, mutta tällä kertaa kyseessä oli vain harjoitus. Hetken jo pelkäsin, että nyt se koulu hajoaa lopullisesti. Muuten hyvä, mutta Löwenwallilla oli ruoho ihan märkää aamusta, ja saatiin kävellä loppupäivä märissä kengissä. Saksan tunnilla ei ollut taas vaihteeksi mitään kuria, ne tunnit on niin säätämistä joka kerta. Tällä kertaa kaikkien piti pistää silmät kiinni ja arvioida kuinka pitkä on minuutti. Opettaja yritti käyttää meihin samoja rauhoituskeinoja kuin viidesluokkalaisiin. Muutenkin oon kyllä sitä mieltä, että saksan tunnit täällä on monta kertaa turhempia kuin meidän äidinkielentunnit Suomessa.

Keskiviikkona ei tapahtunut mitään, paitsi että oli pitkästä aikaa sulkapalloa kuuteen asti illalla. Ja saksan yo-vihkot herättää hilpeyttä. Illalla katsottiin Johnny Depp -leffaa hostsiskon ja -veljen kanssa. Saksaa puhuva Depp, aika cool.

Torstaina eli tänään käytiin mäkkärissä. Ensimmäistä kertaa muuten koko aikana. Miten musta tuntuu, että kaikki mitä kerron torstaista liittyy aina ruokaan?

Mä en käsitä, minkä takia kaikki täällä on Itä-Saksaa vastaan? Braunschweigkaan ei kovin kaukana rajasta ole. Meillä on yksi opettaja, joka puhuu niin itäsaksan aksentilla, ja kaikki aina nauraa sille. (Ymmärrän sitä silti, jes!) Kun oltiin Harzilla, niin veli vaan osoitti näkötornista että "Näätkö, Länsi-Saksa, ah kuinka kaunis, tuolla on Itä-Saksa, onpas ruma!" Siinä vaiheessa mainitsen usein, että mä olin kuukauden Itä-Saksassa viime vuonna, eikä mulla oo mitään sitä vastaan ja saan sääliviä katseita. Tänäänkin koulussa "Miksi ihmeessä? Huono idea!" Toisaalta lähes jokainen mun tuntema länsisaksalainen omaa samanlaisen asenteen.

Tänään saa jo iloita siitä, että huomenna on perjantai. Vain kuusi tuntia koulua, joista espanjassa ja matikassa ymmärrän ja saksan tunnit on muuten vaan hauskoja. Sen lisäksi huomenna on luvassa partyt Jokerissa. Facebookin mukaan yli 2000 ihmistä osallistuu, saa nähdä miten mahdutaan kaikki sisälle. Mutta hyvät kaverit mukana, joten hauska ilta on varmasti edessä. :) Muuten en viikonloppusuunnitelmista tiedä, saksalaiseen tapaan kun ei olla mitään saatu päätettyä vielä. Toisaalta kokeet alkaa täälläkin maanantaina, joten ainakin siskolla menee aikaa opiskellessa.

Hyvää viikonloppua jo etukäteen siis! :)

3 kommenttia:

  1. Kuule, on paljon ulkomailla, joissa liput ostetaan vain korttia syöttämällä eli kannattaa pitää korttiaan silmällä. Sama homma on muuten lentoparkissa Suomessa...

    t. äiti

    VastaaPoista
  2. Siis on paljon paikkoja ulkomailla... (lukihärö)

    VastaaPoista