tiistai 13. syyskuuta 2011

Shoppen

Viimein postaus shoppailusta! Braunschweigissa on tosiaan 250 000 asukasta, mutta kauppojensa puolesta tää on ihan kuin Helsinki. Meillä on täällä tuo iso kauppakeskus, Schloss Arkaden, josta oottekin jo nähneet ulkoapäin kuvia täällä, mutta nyt saatte sisältäkin kuvia. Yhteensä siellä on kauppoja 150, joista New Yorker, H&M, Pimkie, Dm, Rewe ja tietysti kiinalainen on varmaan useimmiten läpikäydyt. Kauppakeskus on valtava kooltaan, koska siellä on myös kaikkia outoja kauppoja.



Klikatkaa kuvaa, niin se aukeaa isompana!


En tiedä tarkalleen montako kerrosta tuolla on, tän kuvan mukaan viisi? Mutta kolmessa alimmassa sijaitsee oikeestaan kaikki kaupat :)

Sen lisäksi täällä on Zara, kaksi H&M:ää lisää, Mexx, Gina Tricot, New Yorker, Vero Moda/Only ja mitäköhän muuta vielä saman kadun varrella. Sen lisäksi joka kaupassa on vähintään kaksi kerrosta! Kaikki peruskaupat H&M:stä Starbucksiin löytyy täältä kolme tai vähintään kaksi kertaa.Voisin yksinkertaisesti todeta, että täältä löytyy lähes kaikki kaupat, mitä kuvitella saattaa. Kalleimmat merkkiliikkeet puuttuu, mutta on täällä sellaisia kauppoja, jotka varmasti niitäkin myy. Ihmiset täällä on muotitietoisempia kuin Itä-Saksan puolella. Koulussa on ihana katsella kaikkien vaatteita, ja oon nähnyt pari aitoa Luis Vuittoniakin. Sen lisäksi joka toisella on Longchampin laukku, kiilakorolliset nilkkurit ja iso huivi kaulassa. Saksalaiset käyttää myös paljon enemmän hameita.




Sitten New Yorker. Jos joku ei vielä tiennyt, niin New Yorkerhan on perustettu Braunschweigissa! Täältä löytyy sellainen nelikerroksinen New Yorker, josta kolme kerrosta on naisille ja yksi miehille. Sen lisäksi hostäiti kertoi, kuinka perustaja oli ihan tavallinen mies, mutta 10 vuotta sitten se alkoi menestymään. Pian sen jälkeen se ostikin uuden auton ja talon ja vähitellen New Yorkerista on tullut Euroopan laajuinen. Mutta Braunschweigille se on hyvä juttu, koska New Yorkerin perustaja on lahjoittanut viime vuosina niin paljon rahaa BS:n kouluille ja päiväkodeille ym. Sen lisäksi meidän naapurit tuntee sen perustajan, ja se perustaja vierailee täällä aina välillä luksusautollaan. (Ferrari jos oikein muistan...:D) Ja hostäiti sanoi, että seuraavan kerran mun pitää mennä naapuriin kylään (toivottavasti oon kotona kun se tulee seuraavan kerran!) tai vaan välittää naapurin kautta viesti, että toisi New Yorkerin Suomeenkin :) Ei hullumpi idea!

New Yorker sijaitsee vaan sokkelon takana, nämä kuvat kuvatessani eksyin


Ann Christine on New Yorkerin sisarusketju, joka tosin myy pelkkiä naisten vaatteita. En ennen tiennyt edes sen olemassaolosta, mutta täältä löytyy siltäkin iso myymälä.



Sen lisäksi täällä on Galeria Kaufhof, joka on paikallinen Stockmann. En oo vielä Bs:n kaupassa varsinaisesti käynyt, mitä hostveljen kanssa nopeasti perjantaina käytiin. Kyllä, oltiin yhdessä shoppailemassa veljen kanssa! Mun tarkoitus oli kuvata Galeria Kaufhof, ei ratikkaa tai tietyöautoa, mutta toisin kävi...


Oli ainakin kuvariittoisa postaus, tää oli tällainen välitäyte jostain muustakin kuin koulusta. Nyt on alkanut tulla arki vastaan ja mun motivaatio biologiaa, historiaa, politiikkaa ja saksaa kohtaan on tällä hetkellä nolla, muut aineet on ihan kivoja. :)

6 kommenttia:

  1. oijoi! Toho NewYorkeriin oisin kyl halunnu! :D oon käyny vaa viron NewYorkeris, ja se oli semmone kohtuu pieni, mut täynnä silti kaikkee, mut toi vois olla aika ihana :D

    VastaaPoista
  2. Voin kertoo että toi on tosi ihana! :) Onneks se ei sijaitse ihan keskustassa, niin siellä ei käy ihan joka päivä... :D

    VastaaPoista
  3. oo meitsiki haluis NewYorkeriin! kävin just saksassa joskus, mut tohon isoon ois kyl siisti päästä :D

    VastaaPoista
  4. Hihii, niinpä :) Mutta noita isoja on kuulemma Berliinissä ja Münchenissä ja muissa isoissa kaupungeissa, Bs ei oo iso, mut ton perustamisen takia täälläkin on :D Joten ehkä joskus vielä pääset!

    VastaaPoista
  5. Se pitäis siirtää siihe katetun moottoritien päälle sitte :D

    VastaaPoista