perjantai 9. syyskuuta 2011

"Weißt du was Nutella ist?"

Kouluviikko melkein ohi, enkä oo vielä mitään tästä viikosta kertonut. Nyt tulee sitten enemmän kerralla. Hostsisko oli tällä viikolla luokkaretkellä Münchenissä, lähti jo sunnuntaina ja tulee lauantai-sunnuntai yönä takaisin. Ootan jo sitä, on niin paljon hiljaisempaa täällä kotona! Sen lisäks Lui, Fabi ja Alicekin on luokkaretkellä, kaikki abit meidän koulusta on, osa Wienissä, osa Lontoossa, osa Berliinissä ja ehkä vielä osa jossain muuallakin. No, sen takia on jaeltu vapaatunteja tällä viikolla, parhaimmissa tapauksissa jotkut on saaneet kaksi kokonaista vapaapäivää, mulla ei ollut ihan niin hyvä tuuri, sain vain 2h vapaaksi.



Maanantaina mulla oli koulua 4x45min. Taukoineen 3½ tuntia siis. Englannin tunnilla oltiin tietokoneluokassa, kunnes rehtori tulee sinne sisään: "Mitä te täällä teette? Tää katto voi romahtaa teidän niskaan! Heti kaikki ulos täältä!" Meidän enkunope selittää että "Mutta kun me tarvitaan tietokoneita!" Siinä vaiheessa me pakataan jo tavaroita ja ollaan lähdössä. Lopulta sitten mentiin viereiseen luokkaan. Kuluu viisi minuuttia ja sinne tulee 10-vuotiaita kertomaan, että ne on varanneet sen luokan ja meidän pitää lähteä. No, mennään parakkiin. Tarkoitus oli kattoa dvd:tä, mutta eipä parakista löydy tykkiä, tietokonetta tai valkokangasta. Sen sijaan sieltä löytyy pieni 20 vuotta vanha telkkari ja dvd-soitin. Laitetaan dvd pyörimään, kunnes huomataan ettei koko luokassa ole siihen sopivaa kaukosäädintä. Siinä vaiheessa opettaja sanoo: "Teillä on kuvia siitä elokuvasta kirjassa, kattokaa niitä ja kuvitelkaa se." Selvä. Sitten keskustellaan elokuvasta, jota ei koskaan olla nähty. Biologian tunnilla tapasin Estebanin, ja se oli iloinen kun juttelin sille. Näiden englanti kun ei oo mitään kovin hyvää, niin sille ei niin paljoa jutella. Maanantaina halusin myös kuvata teille nelikerroksisen New Yorkerin, mutta sitten eksyin. Kävelin puoli tuntia keskustassa mutkasilla kaduilla, kunnes löysin sen. Ei kannata käyttää maamerkkeinä Starbucksia tai H&M:ää jos niitä löytyy enemmän kuin yksi. (Kuvat saatte myöhemmin)

Tiistaina mulla oli taas koulua 4x45 min. Laskin Estebanin kanssa matikkaa, ja käänsin ne tehtävät sille englanniks. Tosin huomaan välillä puhuvani Estebanille saksaa. Tai että puolet lauseesta on saksaa. No, hyvin ymmärrettiin toisiamme ja opin mm. että Ecuadorissa asuu 14 miljoonaa ihmistä, ja siellä ei saa käyttää graafisia laskimia. Onneksi näilläkin on TI-84 plus (puolella luokalla), niin opettaja näyttää miten laskinta käytetään, muuten olisin pulassa.

yliopisto?


Keskiviikkona mulla oli yllätys yllätys koulua 4x45 min. Biologiassa tehtiin kokeita perunalla, hiekalla ja kemikaaleilla, ja lopputulos oli, että perunalle ei tapahtunut mitään. (+ mustat täplät mun kengässä) Osa ryhmistä sai maksaa, paljon jännempää kuin peruna. Illalla oli vielä sulkapallotunti, ja mun, Kiran ja Lauran pitämä alkulämmittely. Jokainen piti yhden osion, en seonnut sanoissa ja meni hyvin! Aluksi ei sulkapallo kyllä yhtään onnistunut, mutta lopputunnista kaikilla oli niin hauskaa, että opettaja joutui pyytämään monta kertaa meitä lopettamaan. Ja kello oli 17.45. Ollaan extra-motivoituneita. (Näillä on muuten Gaußschule t-paidat, miksi meillä ei jaeta kaikille Kauriala-paitoja?)

Torstaina, eli tänään, mulla olikin sitten koulua 8 tuntia. Aamulla ratikassa viidesluokkalainen poika naapurikoulusta alko juttelemaan mulle, ja juteltiin koko 20 minuuttia koululle. Se kyseli suomen sijamuodoista (se oli viisas!) ja kerto kuinka sillä on Finn-niminen kaveri. Outoa, mutta hauskaa. Ja se teititteli mua! Muuten koulu oli aika normaalia, paitsi että huomasin, että ymmärrän tunneilla paljon enemmän kuin pari viikkoa sitten. Pitkällä tauolla käytiin syömässä Döneriä, nam. Musiikin luokasta puuttui katto (ylemmän kerroksen lattiaa lukuunottamatta), mutta se oli kuulemma ihan turvallinen. Laulettiin kolmatta viikkoa Mozartin juomakaanonia. (Yritin etsiä sen teille You Tubesta, mutta ei löytynyt saksankielistä versiota.) Sen lisäks meidän koulussa on joku mun näköinen tyttö, Marie. Joku selitti mulle välitunnilla että se mietti miten olin niin hyvä analysoimaan kirjaa saksan tunnilla, mutta sitten sille selvis, etten se ollutkaan minä. Jännää.

Saksan opettaja pyysi, että pidän Suomesta esitelmän. Tosin se on vasta ennen syyslomaa, 14.10, mutta ehkä ihan hyvä, koska multa on kysytty mm. "Tiedätkö mitä Nutella on?" "Onko teillä eskimoita?" Todettiin myös, että posti kulkee nopeammin Suomesta Saksaan kuin Saksasta Suomeen, ja siihen mun (21-vuotias) hostveli totesi että "Mutta posti kulkee varmaan Hämeenlinnasta Helsinkiin lumikoirilla."

kuva: www.lacupola.de

kuva: www.lacupola.de

Tänään oltiin illalla syömässä kolmen ruokalajin illallinen tornin huipulla kupolissa. Oli hyvää ruokaa ja hyvät näköalat, sää ei ollut kaikkein paras, mutta muuten kiva ilta. Kuvat sieltä kupolista kuvattuja, kolme viimeistä netistä tosin, koska oli niin huono sää, ettei kuvissa paljon mitään erottunut. Huomenna suunnataan Schwanenseehen (diskoon) Annikan maanantaisten 16-vuotissynttäreiden ja Hannahin ajokortin kunniaks. Ja tietysti koska on perjantai. :)
kuva: www.lacupola.de

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti