sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Schwanensee, Einrad und Dirndl

Perjantaina koulussa laskin matikkaa Estebanin kanssa, olin saksan tunnilla ja espanjassa opin pluskvamperfektin. Välillä musta tuntuu, että opin enemmän uutta espanjaksi kuin saksaksi. Saksan tunti oli niin hysteerinen, kaikki pelleili siellä, ja opettaja kyseli että mikä nyt on, nii vastaus oli että "Perjantai!" Tosin siitä hyvästä opettaja antoi hirveän kasan kotitehtäviä. Mun kotitehtävänä oli katsoa tänään die Sendung mit der Maus. (lastenohjelma)

Illalla menin ensin Annikalle, jossa tapasin Annikan äidin, joka siis on suomalainen. Se kyseli multa että miten mulla menee, onhan kaikki kunnossa ja että jos tulee ongelmia niin voin aina kertoa sille. Sain siltä myös suomi-englanti -sanakirjan. Inhoan englannin ja espanjan tunteja kahden sanakirjan kanssa, joten nyt helpottaa ainakin vähäsen. Sieltä jatkettiin Hannahille, jossa meitä oli yhteensä kuusi tyttöä. Oli hauskaa ja tutustui taas entistä paremmin.


Yhdeksän aikoihin mentiin diskoon. Tällä kertaa saatte jopa kaksi kuvaa! Diskossa oli Abipartyt, tosin ei meidän koulun. Jos oon oikein käsittänyt, niin jokainen koulu pitää noita, ja abit kerää niillä rahaa. Meidän koulunkin seinässä on ilmoitustaulullinen täynnä Abikomitea-lappuja. Aluksi oli aika tyhjää, ja musiikki oli aika huonoa, mutta loppuillasta olikin sitten tosi täyttä ja musiikkikin parani. Schwanensee oli pienempi kuin Joker, mutta loppujen lopuksi siellä oli kuitenkin parempi ilta.

Schwanensee sijaitsi rakennuksessa, jossa oli neljä diskoa päällekkäin

Lauantaina olin täällä kahdestaan hostäidin kanssa. Syötiin aamupalaa, käytiin postissa ja pelattiin korttia. Iltapäivällä lähdin Hannahille, jossa oli myös Annika ja Anna-Lisa. Leivottiin kakku, opiskeltiin vähän bilsaa, ajettiin yksipyöräisellä ja juteltiin vaan. Ensimmäistä kertaa täällä tuli sellanen tosi kotoisa olo, ja että vihdoin on hyviä kavereita, joiden kanssa voi vaan olla eikä tarvi tehdä mitään erikoista. :)



Hannahilla oli myös Dirndl eli sellainen Oktoberfest-mekko! Se ei ollut ollenkaan niin kamala, oikeastaan tosi söpö. Me kaikki haluttiin ehdottomasti sovittaa sitä. Oktoberfesthän alkaa ensi viikolla, ja kestää seuraavat kaksi viikkoa. Kaikki kaupat on täynnä mekkoja, ranne- ja korvakoruja, t-paitoja ja mitä vielä ikinä voikaan keksiä liittyen Oktoberfestiin. Mun hostsisko tuli just eilen takaisin Münchenistä, alue oli kuulemma jo rakennettu. Me ei tosin mennä sinne, juuri kun tuo siskokin oli siellä ja sinne kuitenkin on aika pitkä matka. Joka kaupungissa on kuulemma silti omat Oktoberfest-juhlat, joten eiköhän niilläkin pärjätä.



Eilisilta meni Titanicia katsellessa, kunnes hostsisko tuli kotiin. Oli jo ollutkin ikävä! Meni pitkälle yöhön, kun se selitti kaikkea mitä Münchenissä oli tapahtunut ja mitä se oli ostanut. :) Nyt on taas paljon enemmän eloa täällä, kun yksi asukas talossa enemmän. Hostveli on ollut taas viime päivät pois, ja hostisä oli luokkakokouksessa ja mummolla kolme päivää.

Täällä on ollut taas koko viikonlopun noin +27 astetta, ja mikäs sen parempi tapa viettää sunnuntaita kuin opiskella englantia ulkona ja sen jälkeen lukea Hannahilta lainattua hömppäkirjaa. ("Hab Dich Ganz Doll Lieb") Kahden ulkona vietetyn tunnin jälkeen olinkin saanut rusketusraidat. Syyskuussa! Ajeltiin myös siskon kanssa yksipyöräisellä, koska meilläkin on sellainen täällä kotona. Mun vakaa aikomus on, että osaan ajaa sillä kun tulen takaisin. Vielä on vähän harjoittelun tarvetta...

Loppupäivä olikin sitten perhepäivä, kun isä ja veli tulivat kotiin ja pappakin oli täällä. Pelattiin ja syötiin ja juteltiin yhdessä. Äsken tehtiin myös suunnitelma, että mitä kaikkea meillä on vielä edessä. Paljon on kaikkea jännää tulossa, kuten monta kaupunkivierailua (Bs on hyvällä paikalla, kaikkialle on melko lyhyt matka ja hyvät yhteydet) sekä perusjuttuja kuten Bundesligan peli, jotka on pakko Saksassa kokea. Todettiin kuitenkin, että on vielä niin paljon aikaa sekä pitkä syysloma, että kyllä ehditään tehdä kaikki suunniteltu.

P.s. Nyt oli mennyt 1000 lukukertaa rikki, kiitos siis teille, että jaksatte edelleen lukea! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti