lauantai 3. syyskuuta 2011

Magnifest

Viime viikon tapaan vietin perjantain Luisan, Fabin ja Alicen kanssa. Lähdettiin noin puoli kahdeksan aikaan ratikalla Magnifestille, ihan keskustaan ja koulun viereen. Pääasiassa Magnifest sisälsi ruokakojuja, juomakojuja, koru- ja muita käsityökojuja, lisää ruokaa, musiikkia ja paljon ihmisiä. Lehdessä luki että sinne odotetaan 100 000:ta kävijää, enemmän siis kuin kaikki Hämeenlinnan asukkaat yhteensä. Ihmistungoksessa olikin vaikea päästä eteenpäin, mutta hyvin lopulta selvittiin.

Mutta kuvista näkyy paremmin:





Ei mitään hajua mikä bändi kyseessä


Olisin halunnut syödä noi kaikki ruokakojut tyhjäksi! Muutenkin musta tuntuu että oon tehnyt ruuan kanssa kompromissin täällä, aikasemmin ruoka on ollut aina se asia mistä en oo pitänyt yhtään, mutta nyt kaikki ruoka on ihan hyvää. En edelleenkään innostu 3,8% rasvaa sisältävästä maidosta (onneksi en voi juoda maitoa) tai siitä että on ihan normaalia laittaa leivän päälle ensin voita ja sitten nutellaa/marmeladia. Onneks saan myös puolitummaa leipää. Jääkaapista löytyy miljoona sorttia makkaraa ja kinkkua ja salamia ja kasleria ja mitä vielä, mutta en oo vielä maistanut puoliakaan, enkä kyllä kaikkia tuu varmaan koskaan syömään. Ruoka on epäterveellisempää, mutta Bratwurstia ja Bretzeleita ja Maultascheja ja monia muita ei toisaalta syödä Suomessa lähes ollenkaan. Nam! Viikonloppuisin on ihan normaalia syödä aamupala ja sitten illalla seuraavan kerran klo 19. Välissä saattaa syödä ehkä omenan tai jäätelöä.



Magnifesteillä oli myös keskiaika-alue, jossa myytiin kaikkea outoa ja ennustettiin.
Illan huipennus oli Löwenwallilla, meidän koulun vieressä:


Ketjukaruselli! Nyt varmasti kaikki miettii, että ei voi olla noin ihmeellistä. Mutta tässä karusellissa ei oikeesti ollut mitään sääntöjä, ei edes jonoa. Piti vain olla tarpeeksi nopea ja rynniä sinne pyydystämään keinu. Sen lisäksi oli ihan sallittua potkia kaverin keinua, pyöriä sillä vauhdissa ympäri tai pitää kaveria kädestä kiinni. Musiikki soi taustalla koko ajan ja en oo koskaan aikasemmin ollut noin lujaa pyörivässä ketjukarusellissa. Jossain vaiheessa iltaa valot sammu yhtäkkiä, ja musiikki katkes, mutta toi karuselli vaan pyörii ja pyörii ja kaikki siellä kyydissä kiljuu ihan täysiä. Onneks saatiin sitten lopulta korjattua, ja me oltiin oltu karusellissa jo aikaisemmin.

Löwenwallilla kokoontui muutenkin nuoriso, ja ilta menikin sitten tuttujen kanssa jutellessa, tosin en tuntenut puoliakaan ihmisistä. Normaalia täällä on halata kavereita joka aamu kun menee kouluun, ja sitten myöhemminkin vielä, joskus monta kertaa samaa ihmistä päivänkin aikana. Ratikassa kotimatkalla mua moikkas ilosesti joku tyttö, moikkasin takasin, mutta ei vieläkään mitään tietoa kuka se oli. Muutenkaan en muista vielä kaikkien nimiä, niin epäkohteliasta 10 minuutin juttelun jälkeen kysyä että "Muuten, mikä sun nimi on?" Nyt osaan jo kuitenkin paljon enemmän nimiä kun viime viikolla! :)

Mulla on niin paljon kuvia ja kerrottavaa vielä tästäkin päivästä, joten kerron lisää ens kerralla. Tänään tehtiin jotain niin söpöä! :)

P.s. Täällä on tosiaan +30 lämmintä ja täysi kesä vielä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti